Spletna stran Tradicionalno in naravno

Vabimo vas, da obiščete spletno stran projeta Tradicionalno in naravno, kjer so zbrani rezultati projekta, in se preizkusite v zabavnem in poučnem kvizu!

 

http://whygowild.com/si

Končno poročilo projekta Tradicionalno in naravno

Na spodnji povezavi lahko prenesete končno poročilo projekta Tradicionalno in naravno v slovenskem jeziku.

Priročnik za eko certificiranje orehovega olja

Priročnik lahko prenesete na spodnji povezavi.

Nacionalna predstavitev projekta »Traditional and Wild« na sejmu MOS 2011 v Celju

Na razstavnem prostoru destinacije »Dežela Celjska«, se je na 44. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, v torek, 13. 9. 2011, odvijala nacionalna predstavitev projekta »Traditional and Wild« v organizaciji Razvojne agencije Kozjansko.

Promocija tradicionalnega nabiranja in uporabe divjih zelišč z namenom zmanjševanja socialnih in ekonomskih neenakosti v Srednji Evropi

1. maja 2011 se je začel izvajati projekt »Promocija tradicionalnega nabiranja in uporabe divjih zelišč z namenom zmanjševanja socialnih in ekonomskih neenakosti v Srednji Evropi«, v katerem sodelujejo partnerji iz štirih srednjeevropskih držav (Češka, Madžarska, Poljska in Slovenija).
 
Glavni cilj projekta je zbiranje in ohranjanje informacij o uporabi, nabiranju in etnobotaniki divjih zelišč kot dela kulturne dediščine regij.
 
Konkretni cilj projekta je do leta 2012 implementirati pilotni model, ki bo socialno in kulturno sprejemljiv, ekonomsko rentabilen in okoljsko vzdržen za nabiranje divjih zelišč, njihovo predelavo in uporabo.
 
Projekt podpira Evropski sklad za regionalni razvoj.
 
Več informacij o projektu najdete tukaj (v angleškem jeziku).
 

 

 

 

SHIFT + A