V Podjetniškem inkubatorju Aurea se izobražuje druga skupina projekta Poni

V Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici je z delom začela 2. skupina projekta Podjetno nad izzive – PONI Savinjska. Skupina 11 udeležencev bo svojo podjetniško idejo s pomočjo notranjih in zunanjih mentorjev ter izvajalcev razvijala naslednje 4 mesece.

Nove podjetnike so uvodoma pozdravili župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, direktorica Regionalne razvojne agencije Savinjska, d.o.o. Bojana Stopinšek ter direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik.

Gre za zelo intenziven program podjetniškega usposabljanja. V 4 mesece ‘stlačimo’ čim več podjetniških vsebin, notranjega in zunanjega mentoriranja, delamo z različnimi zunanjimi izvajalci, ki udeležencem nudijo veliko znanja podjetništva,” je med drugim izpostavila direktorica RRA Savinjska Bojana Stopinšek.

Podjetništvo in gospodarstvo vplivata na naša življenja, na razvoj države, regije, občine. Vesel sem, da so inkubiranci našli prostor tukaj, da bodo podjetniške ideje razvili in se naučili osnov. Upam in želim, da bo tega še več. Občine so projekt podprle, tudi z EU sredstvi. Verjamem, da je to prava odločitev,” pa je dejal župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Savinjska bo do vključno leta 2028 vključenih 106 udeležencev, prvih 11 udeležencev je svoje usposabljanje končalo 31. maja 2024 v Celju. Projekt PONI Savinjska, ki ga je v sklopu Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije prijavila RRA Savinjska, je sicer v celoti vreden 1.539.166,67 evrov.

Projekt PONI Savinjska 2024 je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Savinjska, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

Projekt PONI Savinjska bo RRA Savinjska izvajala v sodelovanju s partnerskimi območnimi razvojnimi agencijami na območjih Savinjsko-Šaleško, Spodnje Savinjsko, Osrednje Celjsko, Dravinjsko, Obsotelje in Kozjansko. Tako bodo skupine vsake 4 mesece zamenjale lokacijo.

Povezava do prispevka Televizije Celje TUKAJ

Nazaj
SHIFT + A