Likovniki in planinci začutili Resevno

Občina Šentjur je v sredo, 19. junija 2024, sodelovanju s Planinskim društvom Šentjur ter Razvojno agencijo Kozjansko v sklopu obeležitve uvrstitve projekta obnove Planinskega doma na Resevni med TOP 20 EU projektov pripravila celodnevni dogodek ZAČUTIMO RESEVNO.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj Slovenije je namreč ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU predstavilo 20 zgodb, ki so nastale v Sloveniji z evropskimi sredstvi.  Ena izmed odličnih zgodb je tudi obnova Planinskega doma na Resevni, ki  je z energetsko sanacijo postal dom tudi za naslednje generacije planincev.

Glavnina dogajanja je bila pri Planinskem domu na Resevni. Šentjurska priljubljena rekreacijska točka Resevna je mnogo več, kot le hrib s planinskim domom. Zdravilno zelenje bujnih gozdov skriva pestro zgodovino in mnoge zanimivosti ter dokaze o sobivanju narave in človeka v teh krajih. Planinci so vse to odkrivali na pohodu z Mirkom Čandrom.

Planinski dom na Resevni navadno vabi pohodnike, kolesarje - likovnike pa malce redkeje. A hrib, ki se dviga nad Šentjurjem, ponuja pestre zgodbe, barvito rastlinje in osupljive razglede, v katerih je našlo inspiracijo za slikanje 23 likovnikov, ki so prišli s Celja, Dobja, Šoštanja, Laškega, Hrvaške in Šentjurja. 

Njihove umetnice so si ogledali mimoidoči, planinci kot tudi tuji obiskovalci. Šentjur so namreč obiskali bolgarski projektni partnerji z LAS projekta sodelovanja EKO gajbico, prosim!. Vse zbrane je na Resevni pozdravila direktorica občinske uprave Šentjur mag. Mateja Brglez.

Obiskovalci Resevne so uživali ob "divji hrani", ki jo je skuhala Tanja Gobec. Sestavine, zeli in zelišča, za jedi je nabrala v okolici Resevne. Prav tako je za vsakega obiskovalca oskrbnica doma Ivete Perc pripravila joto jabolčni zavitek.

Bolgarski partnerji so si v dopoldanskem času ogledali Ipavčevo hišo, na Ipavčevem vrtu pa sta jih pozdravili podžupanja Občine Šentjur Silva Koželj in predsednica LAS Od Pohorja do Bohorja Natalija Brečko

Nastala likovna dela bodo na ogled septembra v Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici.

Foto: Kvirina Martina Zupanc

Nazaj
SHIFT + A