Delavnica o umetni inteligenci v turizmu

Tretja delavnica znotraj projekta sodelovanja LAS EKO gajbico, prosim! je nosila naslov Uporaba umetne inteligence v turizmu in je potekala v prostorih Podjetniškega inkubatorja Aurea v ponedeljek, 15. aprila 2024. Predavatelj Miha Bratec je poudaril, da je za izboljšanje poslovanja pametno izkoristiti prednosti umetne inteligence (AI). 

Na delavnici je Miha Bratec najprej predstavil vpogled v orodja umetne inteligence, osnove uporabe tovrstnih orodij, primeri dobrih praks in aplikacij na rabo orodij pri tabelah, grafih, obdelavi podatkov ipd. 

Delavnica je bila odlična priložnost, da smo izvedeli več o tem, kako lahko umetna inteligenca izboljša naše poslovanje in izkušnje. Dejstvo je, da tisti, ki se ne bodo spoprijateljili z AI, v roku nekaj let ne bodo več konkurenčni na trgu. A kljub številnim prednostim, ki jih različna orodja ponujajo, AI ne more v popolnosti nadomestiti izkušenj, čustev, odnosov, ki jih lahko ponudijo dobri turistični delavci. Zato pristni stiki znova pridobivajo na vrednosti.

Nazaj
SHIFT + A