Pričeli s projektom socialnega podjetništva za mlade

Po izvedenih predstavitvah projekta »Set up!« v Šentjurju in v Rogaški Slatini ter javnemu povabilu mladim, da se skupaj z nami podajo na pot raziskovanja socialnega podjetništva in ustvarjanja lastnih podjetnih priložnosti, se je za sodelovanje na projektu socialnega podjetništva za mlade »Set up!« odločilo 13 mladih. Prvo delovno srečanje mladih je bilo v petek, 13. maja, v Aktivatorju, na katerem so mladi skupaj z mentoricama dorekli časovni in vsebinski načrt dela ter naredili prve korake v projekt. Od maja 2016 do marca 2017 bodo osvajali nova znanja, pridobivali izkušnje ter iskali (nove) poslovne priložnosti. 

 

Mladi bodo v okviru projekta spoznavali svet podjetništva ter osvojili osnovna znanja s področja podjetništva in trženja, zakonitosti delovanja trga in kaj je potrebno za uspeh na trgu. Ves čas bodo delali na lastnem osebnostnem in strokovnem napredku hkrati pa bodo del skupine, ki bo razmišljala, kako lahko vsak izmed članov s svojim znanjem in kompetencami realizira svojo ali skupno podjetno idejo.

 

V času trajanja projekta bodo sodelujoči delali na sebi - na načinu razmišljanja, ki je potreben za uspeh, na zaupanju vase, na samozavesti in motivaciji za uspeh na izbrani poti. Vsak, ki se bo vključil v projekt bo zase ovrednotil lastne vire, svoja znanja in veščine, ter naredil vizijo svoje prihodnosti z namenom, da se iz točke na kateri je danes, s potrebnimi koraki, premakne na točko v kateri želi biti v prihodnosti.

 

Ne glede na to ali se bo kdo izmed mladih v času izvajanja projekta ali po njem odločil za samostojno podjetniško pot, bo skupina naredila vsaj en poslovni načrt in vse potrebne korake, da se dobra poslovna ideja predstavi in lansira na trg kot produkt ali storitev. Izhajali bodo iz potreb in priložnosti širšega lokalnega okolja ter lastnih znanj, veščin, interesov in hobijev.

 

V času projekta se bodo srečali z različnimi posamezniki in strokovnjaki, ki poznajo območje ter obvladajo strokovne teme in področja, ki so pomembna, da jih mladi poznajo pri uresničevanju svojih idej in podjetnih priložnosti. Udeležili se bodo tudi enotedenskega usposabljanja »Set up your enterprise« v Romuniji, kjer se bodo srečali z romunskimi vrstniki in skupaj z njimi simulirali iskanje in lansiranja podjetniških idej na trg.

 

 

Projekt sofinancira Evropska komisija iz programa Erasmus+ Mladi v akciji.

 

Nazaj
SHIFT + A