Izvedena kulinarična delavnica v okviru Bioregije
Razvojna agencija Kozjansko je v okviru projekta »Bioregija - regija naravne pestrosti« organizirala, v ponedeljek 2. februarja 2009, delavnico »Kulinarične posebnosti Bioregije - regije naravne pestrosti«. Operacija se izvaja v okviru prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih programov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«.
Namen delavnice je bil pripraviti nabor tradicionalnih jedi območja občin, ki so vključene v ta projekt (Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slov. Konjice, Šentjur, Vitanje, Zreče). Mag. Vladimir Šlibar, univ. dipl. etnolog je predaval o osnovnih značilnostih prehrane od Pohorja do Bohorja v 20. stoletju.
Več informacij najdete na strani Bioregije.
Nazaj