Javni poziv Podjetno v svet podjetništva 2013

Predmet javnega poziva je vključitev desetih mladih visoko izobraženih brezposelnih oseb v operacijo Savinjske regije Podjetno v svet podjetništva 2013.

Namen operacije je podjetniško usposabljanje mladih, visoko izobraženih brezposelnih oseb v Savinjski regiji s ciljem, da bi se mladi po zaključku operacije samozaposlili, zaposlili v lastnem podjetju ali zaposlili pri drugem delodajalcu. Cilji operacije so zagotavljanje podpore, zlasti v obliki usposabljanja, mladim z višjo in visoko izobrazbo, ustvarjanje novih delovnih mest v podjetništvu, zaposlovanje mladih. Ciljna skupina so osebe, izbrane na podlagi tega javnega poziva, ki imajo višjo, visoko izobrazbo, magistrski ali doktorski naziv in so prijavljene na Zavodu za zaposlovanje RS kot iskalci zaposlitve oz. druge osebe v skladu z določili tega javnega poziva. Operacija je usmerjena v razvoj podjetništva, prednostno med mladimi z višjo in visoko izobrazbo oz. zaključenim magistrskim ali doktorskim študijem,  njihova vključitev v operacijo pa pomeni obvezo, da bodo s strokovno pomočjo mentorjev in dodatnim usposabljanjem v okviru operacije pridobili ustrezna znanja in veščine, ki so nujno potrebna za identifikacijo podjetniške ideje, razvoj ideje in njeno izvedbo v praksi, uspešno vodenje podjetja, komunikacijo s poslovnim okoljem in drugo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kandidati bodo v obdobju petih mesecev na podlagi identificiranih podjetniških idej  individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem samozaposlitve, zaposlitve v svojem podjetju ali zaposlitve pri drugih delodajalcih. V tem obdobju bodo morali pripraviti poslovni načrt bodočega podjetja oz. druge pravne oblike, njihova uspešnost pa se bo spremljala v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja.

 

Rok za oddajo vlog za udeležence v projektu je ponedeljek, 7. Januar 2013.


Operacija se bo v Savinjski regiji izvajala v poslovnih prostorih Ulice XIV. Divizije 8, 3000 Celje. Udeleženci bodo v RASR, Razvojni agenciji Savinjske regije d.o.o. redno zaposleni za čas usposabljanja, ki traja pet mesecev. Za to obdobje jim pripada plača v višini minimalne plače in vsa nadomestila, ki pripadajo delavcu v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo. Udeleženci se bodo v operacijo vključili 1. 2. 2013.

 

Projekt  sofinancira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

 

mag. Barbara Mikuš Marzidovšek, Razvojna agencija Savinjske regije d.o.o.
03/589-40-90, 031/813-513 ali barbara.marzidovsek@rasr.si

 


 

Nazaj
SHIFT + A