Brezplačno usposabljanje za ohranjanje in interpretacijo kulturne dediščine

Vabimo vas na brezplačno usposabljanje za ohranjanje in interpretacijo kulturne dediščine, ki poteka v okviru projekta ESS Partnerstva. Usposabljanje je sestavljeno iz štirih sklopov in je razdeljeno na teoretični in praktični del, kjer boste pridobili potrebna znanja in spretnosti potrebne za interpretatorja kulturne dediščine.


Začetek usposabljanja bo  v petek, 04. 06. 2010, ob 17.00 uri  v prostorih Srednje poklicne in strokovne šole Zreče (poleg podjetja Unior d.d.)

 

Prvo srečanje: petek, 4. 6. 2010, ob 17.00 uri
17.00 - 17.15: Registracija udeležencev
17.15 – 17.20: Predstavitev projekta Partnerstva (Jasmina Mihelak Zupančič, ŠC Slovenske Konjice)
17.25 -20.00: Prepoznavanje, ohranjanje in prezentiranje lokalne dediščine, predavateljica: Janja Sivec, univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja

Delavnica je namenjena ljubiteljem dediščine, ljudem ki delujejo na področju domače obrti, ponudnikom turističnih storitev s področja dediščine, lokalnim turističnim vodnikom in drugim zainteresiranim. Na delavnici boste spoznali osnovno terminologijo povezano z dediščino, merila pri prepoznavanju dediščine in njenem ohranjanju, v največji meri pa se bomo dotaknili področja predstavljanja dediščine. Delavnica bo temeljila na interaktivnem delu, s pomočjo delovnih listov in diskusije.


Drugo srečanje: sobota, 5. 6. 2010, ob 9.00 uri
9.00 – 9.15: Registracija udeležencev
9.15 -  10.30: Interpretacija dediščine,  predavatelj: mag. Boris Deanovič  
10.30 – 10.45: Odmor
10.45 dalje: Delo na terenu, predavatelj: mag. Boris Deanovič

Delavnica o interpretaciji dediščine je nadaljevanje petkove delavnice. Ker bomo v petek obravnavali kaj dediščina je, boste v soboto spoznali, kako lahko dediščino interpretiramo. Spoznali boste osnove interpretacije ter primere, kje in kako lahko to interpretacijo uporabimo pri predstavljanju dediščine. V drugem delu pa boste na terenu spoznali primer interpretacije dediščine. Najprej si boste primer ogledali, kasneje pa ga bomo skupaj analizirali.


Tretje in četrto srečanje bo še v mesecu juniju 2010.

  

Dodatne informacije in obvezne prijave na usposabljanje:

Vabljeni!

Nazaj
SHIFT + A