Župan sprejel ustvarjalce turistične ponudbe

Tokratni naslov delovnega srečanja je bil Zeleni turizem – izzivi in priložnosti. Zbrane na dogodku sta nagovorila župan mag. Marko Diaci in državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo in razvoj ga. Eva Štravs Podlogar, ki se je navdušila nad bogastvom naravne in kulturne dediščine Šentjurja . Pohvalila je načrtno, strokovno in usmerjeno delovanje v duhu razvoja trajnostnega in zelenega turizma, kot edine opcije za butične destinacije kot je Šentjur.

 

Na srečanju v preteklem letu je župan mag. Marko Diaci predstavil program razvoja turizma občine Šentjur do leta 2020. Letos v občini Šentjur stopamo korak dalje in sicer se vključujemo v zeleno shemo slovenskega turizma. Tako smo se na nek način pogledali v ogledalo, koliko in kako trajnostni smo in kako zanimiv je Šentjur za današnjega sodobnega turista. Župan je izpostavil pomen sodelovanja in priložnosti ter izzive, ki jih ima Šentjur v povezovanju in navezavi na sosednje zdraviliške občine.

 

Občina Šentjur se je namreč pridružila ostalim točkam v Sloveniji, ki sodelujejo na drugem nacionalnem pozivu Slovenske turistične organizacije za pospeševanje in presojo trajnostnega poslovanja v turizmu, imenovanega Zelena shema slovenskega turizma ali Slovenia Green, zato je bilo tokratno delovno srečanje usmerjeno v tematiko Zelenega turizma. Ob tej priložnosti je župan mag. Marko Diaci podpisal zeleno politiko oz. vstop v zeleno shemo.

 

Jana Apih, direktorica tovarne trajnostnega razvoja je predstavila koncept sheme in koristi, ki jih prinaša znak Slovenia Green za lokalno okolje kot tudi za obiskovalce.

 

Župan občine Mirna, Dušan Skerbiš, pobudnik mreže avtodomov, je predstavil mrežo, katere aktivni član je tudi občina Šentjur. Avtodomarski turizem je priložnost za destinacije z malo nastanitvenimi kapacitetami. Ker so avtodomarji dobri potrošniki, je tukaj priložnost za malo podeželsko ponudbo. Svoje izkušnje je z zbranimi delil tudi dolgoletni turistični novinar Drago Bulc.

 

Da pa se v občini Šentjur zavedajo pomena samooskrbe je potrdilo tudi družabno srečanje, na katerem so se predstavili lokalni ponudniki.

Nazaj
SHIFT + A