Zaključek projekta usposabljanja prebivalstva za uporabo interneta prek spletnega portala

Razvojna agencija Kozjansko uspešno zaključuje projekt »Razvijanje sposobnosti podeželskega prebivalstva za aktivno uporabo interneta prek podeželskega spletnega portala«.

 
Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«, ki deluje v okviru programa Leader in zajema območje občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče. Zaključen bo 30. junija 2009.
 
Cilji projekta so: zmanjševanje digitalnega razkoraka med mestom in podeželjem, večja osveščenost prebivalstva o možnostih, ki jih ponuja internet, dvig sposobnosti podeželskega prebivalstva za aktivno uporabo interneta.
Ciljne skupine projekta: kmetje, društva, mladi in vsi prebivalci podeželskega območja.
 

V okviru projekta smo veliko pozornosti namenili

animiranju in informiranju ciljnih skupin o pomenu uporabe računalnika in interneta.

 
V mesecu marcu 2009 smo nato izvedli šest informativnih in izobraževalnih delavnic, štiri so bile namenjene predvsem kmetom, društvom, drugim organizacijam in posameznikom, dve pa mladim. Skupno se je delavnic udeležilo preko 60 udeležencev.
 
Na delavnicah za kmete in društva smo udeležencem predstavili prednosti, ki jih uporaba interneta prinaša prebivalcem na podeželju pri njihovem delu, učenju, informiranju, komuniciranju in ostalih dejavnostih. Temu je sledil praktični del, kjer so udeleženci delavnic sami preizkusili preprosto uporabo portala in ga začeli uporabljati ob strokovni pomoči. Poleg tega so se seznanili tudi z uporabo interneta na splošno in kako varno uporabljati internet za svoje potrebe.
Na delavnicah za mlade poudarek ni bil na osnovah uporabe računalnika in interneta, saj je mlada generacija v tem že domača, ampak smo jim predstavili prednosti, ki jih internet prinaša za razvoj podeželja in kako lahko sami pripomorejo k temu.
 
V okviru projekta smo vzpostavili tudi »Zbiralnico idej«, ki bo na spletni strani Podezelje.com objavljena v prihodnjih tednih. Tu bomo zbirali ideje in predloge za nadaljnji razvoj območja. Posamezniki in organizacije bodo lahko videli pripravljene ideje za razvoj svojega okolja, zbirali pa bomo tudi nove predloge in ideje, ki jih bodo prispevali prebivalci z območja.
Nazaj
SHIFT + A