Zaključek projekta Bolj vidni, bolj prepoznavni – skupna promocija območja LAS »Od Pohorja do Bohorja«

Projekt »Bolj vidni, bolj prepoznavni – skupna promocija območja LAS« je sofinanciran iz evropskega kmetijskega sklada, os Leader, pod okriljem Lokalne akcijske skupine (LAS) »Od Pohorja do Bohorja«.

 

Projekt »Bolj vidni, bolj prepoznavni – skupna promocija območja LAS« je del 2. Načrta izvedbenih projektov LAS za leto 2012.

Prijavitelj projekta je Razvojna agencija Kozjansko s projektnimi partnerji: Občina Dobje, Občina Dobrna, Občina Oplotnica, Občina Slovenske Konjice, Občina Šentjur, Občina Vitanje in Občina Zreče.

Potekal je od aprila 2013 do junija 2014. Skupna vrednost projekta znaša 53.924,00 €, od tega bo do 50,09 % vrednosti upravičenih stroškov sofinanciranih iz Programa razvoja podeželja 2007-2013, iz osi Leader, v višini 22.877,78 €.

 

Z namenom postati bolj vidni in s tem bolj prepoznavni za obiskovalce, turiste, kupce oz. različne ciljne skupine, se je projektno partnerstvo odločilo izvesti različne skupne promocijske aktivnosti celotnega območja LAS in za posamezno območje občine. Tako se je območje v letu 2013 predstavilo na sejmu AGRA s pestro in bogato ponudbo LAS – na sejmu se je predstavilo 27 različnih lokalnih ponudnikov s svojimi izdelki in pridelki, s katerimi bogatijo ponudbo LAS ter različni akterji s svojo dejavnostjo, s katero prispevajo k pestrosti in različnim možnostim aktivnega preživljanja prostega časa na podeželju.

 

K boljši prepoznavnosti območja LAS prispeva skupen časopis PoB, ki so ga brezplačno prejela vsa gospodinjstva LAS (16.500 naslovov) v avgustu 2013. V časopisu so bili predstavljeni izvedeni Leader projekti območja LAS do julija 2013, aktualna vsebina vezana na razvoj podeželja, podane so bile informacije o dogajanju s področja turizma, društvenega dogajanja, okolja, mladih idr., s čimer se je prebivalstvo bolje seznanilo tako z delovanjem LAS kot tudi o ostalem dogajanju v domačem okolju.

 

Za potrebe enotne in celovite predstavitve lokalnih produktov in skupne promocije območja LAS je bila nabavljena različna oprema, ki bo skladiščena po občinah LAS, z namenom boljše dostopnosti uporabnikom za potrebe različnih predstavitev in dogodkov, s ciljem prispevati k boljši prepoznavnosti in bogatenju ponudbe LAS. In sicer se je v okviru projekta nabavila naslednja oprema:

  • 24 stojnic, ki so namenjene predstavitvi lokalnih ponudnikov širši javnosti na različnih dogodkih in po območju posameznih občin;
  • 8 razstavnih vitrin za potrebe razstav, ostalih dogodkov;
  • 7 promocijskih plakatov z zemljevidom območja LAS za prepoznavnost območja;
  • ognjevarna omara za trajno in kvalitetnejšo hrambo projektne dokumentacije;
  • 16 stojal za promocijski material za promoviranje območja;
  • fotoaparat za potrebe dokumentiranja;
  • oglasna vitrina za redno informiranje o aktualnih zadevah.

 

Stojnice, ki so namenjene društvom in ostalim akterjem za izvedbo različnih predstavitev, dogodkov, s ciljem predstavitve ponudbe podeželja, se nahajajo v posamezni občini LAS. Vsi zainteresirani, ki bi le te želeli koristiti, se lahko obrnejo na samo občino, v kateri se nahajajo ali pa pokličejo na RA Kozjansko.

 

Prav tako vsi tisti, ki razpolagajo s promocijskim gradivom, vabilom na dogodke ali z drugimi informacijami, za katere želijo, da so na razpolago čim širšemu krogu ljudi, lahko to gradivo dostavijo na TIC-e ali občine, kjer so locirana skupna promocijska stojala LAS. Informacije o dogodkih so dobrodošle tudi na naslovu RA Kozjansko, kjer jih bomo z veseljem objavili na spletni strani LAS.

 

Promocijski plakati z zemljevidom območja LAS bodo locirani na vidnem mestu na naslovu posamezne Občine, s ciljem večje prepoznavnosti območja kot turistične destinacije.

 

Za izdelke, ki so občutljivejše narave in zahtevajo posebno skrb pa so na razpolago zaprte razstavne vitrine, ki se nahajajo na Občini Oplotnica.

 

Z izvedbo zastavljenih aktivnosti smo prispevali k boljšim pogojem za enotno predstavljanje lokalnih produktov in storitev ter turističnega promocijskega materiala na celotnem območju LAS.

 

 

 

Razvojna agencija Kozjansko,  Ulica skladateljev Ipavcev 17, 3230 Šentjur , tel.: 03/ 747 13 07, fax: 03/ 747 13 06, e-pošta: info@ra-kozjansko.si, internet: www.ra-kozjansko.si/las

Nazaj
SHIFT + A