Vabilo na BUČN'CE 2016

Razvojna agencija Kozjansko, OE Ljudska univerza Šentjur, v sodelovanju z Lokalnim časopisom Šentjurčan pripravljata v soboto, 15. oktobra 2016, od 9. do 13. ure na Mestnem trgu v Šentjurju 10. mednarodno turistično prireditev BUČN'CE 2016.

 

Kot v preteklih letih se bodo tudi letos s svojimi izdelki na stojnicah predstavile kmetije z dopolnilno dejavnostjo, pridelovalci kmetijskih pridelkov in ponudniki različnih storitev. Svoje izdelke in aktivnosti bodo predstavili še društva, šole, posamezniki z območja Lokalne akcijske skupine Od Pohorja do Bohorja in iz drugih krajev Slovenije.

 

Ob kulturnem programu (ansambli, folkloristi, citrarji, ljudski pevci …) bomo podelili nagrade za največjo, najdaljšo in najtežjo bučo, pripravili bomo delavnice za otroke ter podelili nagrade lokalnega časopisa Šentjurčan v akciji "Najlepše rože", katere pokrovitelj je Vrtnarstvo Valner iz Vodruža pri Šentjurju.

 

V primeru slabega vremena, bo prireditev v šentjurski tržnici.

 

Veseli bomo, če se nam boste pridružili na prireditvi, ki predstavlja praznik njenega veličanstva – buče in tudi bučn'c. Bučn'ce so kulinarična posebnost Šentjurja.

 

Prireditev podpirata Občina Šentjur in Mestna skupnost Šentjur.

 

Dodatne informacije:

Nevenka Gračner; 041 334-891, nevenka.gracner@sentjurcan.si

Darja Škorc; 03/747-16-70; e-naslov: darja.skorc@lusentjur.si

 

 

Nazaj
SHIFT + A