Turistično informativne table Bioregije od Pohorja do Bohorja

V okviru projekta »Bioregija - regija naravne pestrosti« so se v preteklih dneh kot eden izmed rezultatov izdelale tudi turistično informativne table.
Table, izdelane po enotni celostni podobi so postavljene na atraktivnih lokacijah na območju sedmih občin območja »od Pohorja do Bohorja«.
 
Na celotnem območju je postavljenih 25 informativnih tabel, ki bodo prispevala k osveščanju lokalnega prebivalstva o zavedanju vrednosti okolju prijaznega razvoja turizma in ostalih dejavnosti, predvsem pa so namenjene turistom, obiskovalcem območja. Popotnikom, obiskovalcem, raziskovalcem nakazujejo številne možnosti uživanja kulturne, doživljajske in kulinarične ponudbe območja in jim podajajo najosnovnejše informacije o posameznih atraktivnih točkah, ter jih vzpodbujajo k nadaljnjemu raziskovanju območja.
 
Predstavitvena vsebina je razdeljena na dva dela, ena stran podrobneje predstavlja ponudbo naravne, kulturne dediščine, kulinarično, nastanitveno ponudbo in ostale možnosti doživljajskega turizma posamezne občine. Drugi del pa je identičen za celotno območje in predstavlja območje Bioregije kot enovito naravno, kulturno, izobraževalno in doživljajsko destinacijo, zanimivo za številne ciljne skupine turistov in obiskovalcev.
 
Tudi s pomočjo tabel menimo, da bo obisk območja večji, obiskovalci in ponudniki pa se bodo še bolj zavedali vrednosti neokrnjenega okolja, ki nudi številne priložnosti za kvalitetno življenje in tudi kvalitetno preživljanje prostega časa v naravi.
 
 
Nosilec projekta Bioregija je Občina Šentjur. Projekt Bioregija financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007 do 2013, kot razvojno prioriteto Razvoj regij.
Nazaj
Tabla v Šentjurju

Tabla v Šentjurju

Tabla v Dobju

Tabla v Dobju

Tabla v Zrečah

Tabla v Zrečah

Tabla v Oplotnici

Tabla v Oplotnici

Tabla v Vitanju

Tabla v Vitanju

Tabla na Dobrni

Tabla na Dobrni

Skupna stran table s podatki o območju Bioregije

Skupna stran table s podatki o območju Bioregije

SHIFT + A