Tiskovna konferenca ob začetku projekta Wellness 3plus

 
V torek, 15. decembra 2009, je bila na Razvojni agenciji Kozjansko novinarska konferenca ob začetku projekta "Wellness 3plus", na kateri smo vsi projektni partnerji projekt predstavili novinarjem.
 
Razvojna agencija Kozjansko je s Službo vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko podpisala Pogodbo o sofinanciranju projekta „Razvoj čezmejne wellness destinacije s povezovanjem podeželskih turističnih produktov,“ katerega smo na kratko poimenovali „Wellness 3plus“.
 
Gre za trileten projekt, ki se izvaja v okviru razpisa Operativnega programa IPA Slovenija – Hrvaška 2007-2013. Skupna vrednost projekta znaša 472.000 EUR, od tega dodeljeni znesek sofinanciranja v višini do 401.558 EUR. Projektno partnerstvo sestavljajo poleg Razvojne agencije Kozjansko še Razvojna agencija Sotla, LTO Zreče - GIZ, Zagorska razvojna agencija iz Krapine in Krapinsko Zagorska županija.
 
Čezmejno območje Obsotelja, Kozjanskega, Dravinjske in Zagorsko –Krapinsko je bogato s ponudbo termalnih zdravilišč, katerih nosilci so večja turistična podjetja. Celotno območje se ponaša z izredno ohranjeno naravno in kulturno dediščino, na voljo je bogata podeželska ponudba (izdelki zdrave prehrane, kmečki turizmi, aktivno preživljanje prostega časa, zeliščarstvo, vinotoči, turistične vinske ceste, pohodništvo, kolesarjenje ...). Srečujemo se  s problemom nepovezovanja posameznih ponudnikov turističnih storitev na območju, slabo prepoznavnostjo ponudbe ter pomanjkanjem znanja, kako posamezne priložnosti v pravi obliki ponuditi trgu – obiskovalcu, turistu, ki na območje pride predvsem zaradi „standardne“ zdraviliške ponudbe.
 
Na osnovi identificiranih slabosti je nujna krepitev povezovanja in sodelovanja pri skupnem načrtovanju, oblikovanju integralnih  turističnih produktov z višjo dodano vrednostjo za turista, ki postaja vse bolj zahteven in ki pričakuje, da mu nudimo več. Z izoblikovanimi atraktivnimi in specializiranimi integralnimi  podeželskimi wellness produkti bomo postali trajno zaželjena in prepoznana turistična destinacija, ki bo nadgradila standardno ponudbo. Tovrstno ponudbo bomo združili v tri tematske sklope: aktivne počitnice, doživetje narave in gastronomije ter kultura in jih preko novih integralnih turističnih produktov vpeli v obstoječo turistično poudbo območja, s ciljem da združimo in povežemo ponudbo podeželja v  eno samo, edinstveno, čezmejno, srednjeevropsko wellness destinacijo, prepoznano po specializirani, izvirni in povezani ponudbi.
 
 V okviru projektnih aktivnosti bomo izvedli številne promocijske akcije, predstavitve na mednarodnih turističnih sejmih, pripravili promocijske materiale, usposobili turistične vodiče za vodenje po celotnem območju projektnega partnerstva, poseben poudarek bomo namenili usposabljanju kolesarskih vodičev.
 
Z aktivnostmi na projektu smo pričeli že v jesenskih mesecih, takoj po prejemu sklepa o odobritvi operacije. Trenutno pripravljamo skupno sejemsko predstavitev, ki bo potekala v mesecu januarju 2010 na sejmu Turizem in prosti čas v Ljubljani, v sklopu te predstavitve se pripravljajo tudi promocijski materiali namenjeni sejemski predstavitvi.
 
Projekt predstavlja priložnost za turistične ponudnike na podeželju, da pridobijo nova znanja o možnostih plasiranja svojih proizvodov in storitev, priložnost za ustvarjanje višje dodane vrednosti, priložnost za razvoj skupne uravnotežene ponudbe pod prepoznavno tržno znamko, dvig prepoznavnosti čezmejnega območja kot podeželske wellness turistične destinacije.

Nazaj
Novinarska konferenca na Razvojni agenciji Kozjansko

Novinarska konferenca na Razvojni agenciji Kozjansko

SHIFT + A