Tematsko usposabljanje za prostovoljce

Prostovoljci pogosto delajo s posamezniki, zato želimo preko usposabljanja udeležence delavnice seznaniti z opolnomočenjem, kako pomagati uporabniku, da ga ne naredimo še bolj odvisnega – v tem primeru od prostovoljcev, kako komunicirati in reagirati ob različnih situacijah. Kako postaviti meje med zasebnostjo in prostovoljstvom ter kako pomagati ljudem v hudih življenjskih situacijah in pri tem ne pregoreti.
 
Usposabljanje bo potekalo v petek, 17. 9. 2010, med 9. in 17. uro v prostorih Razvojne agencije Kozjansko, ki se nahaja na Ulici skladateljev Ipavcev 17 v Šentjurju.
 
Za udeležbo na usposabljanju je potrebna predhodna prijava.
 
Udeleženci bodo na usposabljanju:
 
  • spoznali pomen opolnomočanja ter iskanja virov moči pri posamezniku – uporabniku,
  • pridobili komunikacijske veščine in spretnosti,
  • razmišljali o mejah prostovoljnega dela, o problemu pregorevanja prostovoljcev ter načinu kako se zaščitijo pred tem,
  • poglobili poznavanje etičnih načel v prostovoljskem delu s poudarkom na delu s posameznimi ljudmi, ki so socialno izključeni,
  • izmenjali primere dobre prakse pri delu s posamezniki.
 
Število mest je omejeno!
 
Prijavnico pošljite po pošti na Slovensko filantropijo, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana, po faksu na 01 430 12 89 ali po elektronski pošti na tjasa.arko@filantropija.org, do četrtka, 9. septembra 2010. Kontaktna oseba za usposabljanje je Tjaša Arko.
 
 
Usposabljanje je brezplačno, saj je podprto s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Pri organizaciji usposabljanja sodelujemo z ZAVODOM ETNO-EKO, www.etnoeko.com
 
Nazaj
SHIFT + A