Šentjurjev sejem, predstavitev društev in dan odprtih vrat muzejskih zbirk

Šentjurjevo 2016 se nezadržno bliža. Osrednji del dogajanja bo v Zgornjem trgu v Šentjur. Vljudno vas vabimo, da obiščete tudi prireditve, ki jih v sklopu Šentjurjevega organizira Razvojna agencija Kozjansko.

 

Sobota, 23. april 2016

 

  • Šentjurjev sejem

V okviru Šentjurjevega bo potekal 26. Šentjurjev sejem, kjer se bodo predstavljali pretežno lokalni ponudniki kulinarike, umetnostne in domače obrti. Nekaj smo jih povabili tudi od drugod.

 

  • Predstavitev društev, vrtca in osnovnih šol

Del sejma v parku Pod Kostanji bo namenjen tudi predstavitvi domačih društev, pridružil se nam bo tudi Vrtec Šentjur s predstavitvijo projekta Iz babičine skrinje in turistični krožki iz osnovnih šol Dramlje, Ponikva in Slivnica pri Celju s predstavitvijo zmagovalnih projektov Turizmu pomaga lastna glava pod okriljem Turistične zveze Slovenije.

 

  • Dan odprtih vrat muzejskih zbirk

Dogajanje v najlepše urejenem Zgornjem trgu Šentjur pa bo popestril tudi dan odprtih vrat muzejskih zbirk Rifnik in njegovi zakladi, New Swing Quartet, Ipavčeva hiša, Galerija Zgornji trg ter Muzej južne železnice, kamor vas bo popeljal iz prostora Pod kostanji tudi turistični vlakec.

 

 

Vljudno vabljeni v Zgornji trg, najlepše trško jedro v Sloveniji v letu 2015!

 

 

 

Nazaj
SHIFT + A