Šentjur vključen v Socialni teden

Med 23. in 28. septembrom 2013 Socialna akademija organizira  5. Socialni teden Zakaj še za-upaš?

 

Z njim želijo organizatorji spodbujati družbeno odgovornost in aktivno državljanstvo posameznikov, krepiti slovensko civilno družbo ter prispevati k razmišljanju o izzivih, ki Slovenijo, EU in svet čakajo v prihodnosti.

 

V Socialni teden se s Turistično informacijskim centrom občine Šentjur vključuje tudi Razvojna agencija Kozjansko.

 

V ponedeljek, 23. septembra, bodo v ta namen odprla vrata vse muzejske zbirke v Zgornjem trgu – Ipavčeva hiša, Muzej Zakladi Rifnika, Spominska soba New Swing Quarteta Pesem Južne železnice in Galerija Zgornji trg, v kateri bo samo še ta dan na ogled slikarska razstava člana New Swing Quarteta Dareta Heringa. Hering bo ta dan tudi sam prisoten v galeriji in na voljo, da z obiskovalci deli dejstva, mnenja in izkušnje o slikarstvu in o življenjski preizkušnji, ki ga je za nekaj časa prikovala na posteljo, katere se mu je uspelo rešiti tudi s pomočjo zatekanja v slikarstvo. O tem je bil s strani Socialne akademije posnet prispevek in intervju z Daretom Heringom.

 

Vabljeni torej v ponedeljek, 23. 9. 2013, da brezplačno obiščete muzejske zbirke in galerijo v Zgornjem trgu v Šentjurju, in sicer od 9.00 do 18.00.

Nazaj
SHIFT + A