Razvojna agencija Kozjansko sodelovala pri pripravi Strategije razvoja turizma Skopske regije

V četrtek, 13. 9. 2012, je bila na osemnajstem zasedanju Sveta županov Skopske regije predstavljena Strategija razvoja turizma Skopske regije, ki sta jo v okviru projekta bilateralne mednarodne razvojne pomoči Slovenije državam v razvoju za državo Republiko Makedonijo,  pripravila Razvojna agencija Kozjansko iz Šentjurja in Center za razvoj Skopske regije iz Makedonije.

 

Strategija razvoja turizma v Skopski regiji je strateški dokument, ki opredeljuje razvojne in trženjske prednosti turizma ter določa razvojne prioritete turizma na nivoju regije. Pri pripravi dokumenta je bila upoštevana oziroma uporabljena splošno uveljavljena mednarodna metodologija za izdelavo razvojnih in strateških dokumentov. Nosilec vseh aktivnosti je bil projektni odbor, ki so ga sestavljali sodelavci projektnih partnerjev ter predstavniki lokalne samouprave, vladnih institucij in strokovnih institucij ter združenj. Pri pripravi Strategije razvoja turizma v Skopski regiji so bile upoštevanje usmeritve in izhodišča že obstoječih dokumentov za področje turizma na nacionalnem in regijskem ter lokalnem nivoju.

 

Vizija razvoja turizma v Skopski regiji, opredeljena tudi v razvojnem dokumentu, je graditi na prepoznavnosti in konkurenčnosti turistične ponudbe v mednarodnem prostoru, na temelju bogate kulturne in naravne dediščine, skladne prostorske ureditve ter razvoju okolju prijaznega trajnostnega turizma.

 

Na zasedanju Sveta županov so bili poleg županov občin Skopske regije prisotni predstavniki Ministrstva za lokalno samoupravo Republike Makedonije, člani projektnega odbora in predstavniki projektnih partnerjev Razvojne agencije Kozjansko in Centra za razvoj Skopske regije.

Nazaj
SHIFT + A