Razstava »NARAVNO je ZDRAVO«

V okviru mednarodnega projekta »Tradicionalno in naravno« bo, v sklopu tradicionalne prireditve Šentjurjevo 2012, na ogled razstava »Naravno je zdravo« v Galeriji Zgornji trg, v Šentjurju.


Na razstavi bodo sodelovala društva, organizacije ter zavodi s čebelarskimi izdelki, razstavo kruha, pridelki ekoloških kmetij, z zelišči, predstavitvijo narave, gozdov ipd. Osrednja tema bodo spominki različnih razsežnosti, od naravnega do zdravega, od inovativnega do tradicionalnega.

 

Razstava bo odprta do nedelje, 22. aprila 2012:

četrtek, 19. april 2012:

odprtje razstave ob 19.00 uri,

petek, 20. april 2012:

od 10.00 do 19.00 ure,

sobota, 21. april 2012:

od 8.00 do 20.00 ure,

nedelja, 22. april 2012:

od 8.00 do 13.00 ure.

 

V tem času je potekalo drugo delovno srečanje projektnih partnerjev projekta »Tradicionalno in naravno« iz štirih srednjeevropskih držav: Češka, Madžarska, Poljska in Slovenija. Eden od devetih partnerjev je Razvojna agencija Kozjansko, ki želi predvsem mladim in ženskam na podeželju predstaviti možnost uporabe rastlin (zelišč, sadežev ...) kot poslovno priložnost.

 

Projekt je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj – iz Programa Centralna Evropa in traja od maja 2011 do aprila 2014. Glavni cilj projekta je zbiranje in ohranjanje informacij o uporabi, nabiranju in etnobotaniki rastlin kot dela kulturne dediščine regij.  Konkretni cilj implementirati pilotni model, ki bo socialno in kulturno sprejemljiv, ekonomsko rentabilen in okoljsko vzdržen za nabiranje rastlin, njihovo predelavo in uporabo.
To pomeni razviti dolgoročni model za spodbujanje tradicionalne pridelave in uporabe rastlin  (zelišč, sadežev …), da bi zagotovili trajni vir prihodkov ranljivim ciljnim skupinam, predvsem mladim in ženskam na podeželju.

 

Organizator: Razvojna agencija Kozjansko

 

 

Nazaj
Projektni partnerji iz Slovenije, Češke, Madžarske in Poljske

Projektni partnerji iz Slovenije, Češke, Madžarske in Poljske

Projektna skupina na Kozjanski domačiji

Projektna skupina na Kozjanski domačiji

SHIFT + A