Priznanje STO občini Šentjur

V okviru 6. motivacijskega srečanja lokalnih skrbnikov portala, ki je potekalo 21. in 22. novembra v Rimskih Toplicah je Slovenska turistična organizacija Občini Šentjur kot lokalnemu skrbniku, ki jih je v Sloveniji 130, podelila priznanje za prizadevno in kakovostno urejanje lokalne turistične ponudbe na turističnem portalu. Za urejanje vsebin od samega začetka skrbi Alenka Testaniere, vodja TIC Šentjur.

 

Uradni turistični portal www.slovenia.info se na pomembnih spletnih iskalnikih uvršča na vodilna mesta, domena pa se oglašuje tudi na vseh večjih svetovnih iskalnikih in tujih specializiranih spletnih straneh. V letošnjem letu je portal obiskalo že 3 milijone obiskovalcev, na vsebine z območja občine Šentjur pa 19.500 obiskovalcev. Lokalna ponudba je predstavljena skozi 225 različnih zapisov v petih jezikih. Obiskanost posameznih vsebin pa je največja prav v zadnji mesecih.

 

V zadnjih letih, ko internet predstavlja že 70% turistične promocije, namenjamo tej predstavitvi veliko pozornost in zelo smo veseli, da je naš trud opazila tudi Slovenska turistična organizacija. Na nacionalnem portalu pa smo lahko bolj opazni le z lastnimi stranmi in dostopom do ažuriranja podatkov 24 ur na dan, tako, da se lahko informacije vnašajo vsakodnevno, mesečno pa dobimo tudi statistične podatke o obiskanosti. Za tiste, ki pa nas že malo bolje poznajo, pa smo v mesecu septembru vzpostavili nov turistični portal, ki na enem mestu ponuja najobsežnejše informacije o šentjurski turistični ponudbi in se glasi www.turizem-sentjur.com.

Nazaj
SHIFT + A