Postani lokalni mladinski promotor!

RA Kozjansko v okviru projekta »Izboljšaj svojo lokalno skupnost« načrtuje vzpostavitev mreže lokalnih mladinskih promotorjev  in njihovo pripravo za delo z vrstniki.  

 

Mladinski promotorji bodo postali mladi (v starosti od 14 do 30 let), ki so že aktivni v svojih krajevnih skupnostih (društvih, mladinskih skupinah …) ali pa si to želijo.

 

Lokalni mladinski promotorji bodo »podpora« RA Kozjansko in Občini Šentjur pri komunikaciji in delu z mladimi v posameznih krajevnih skupnostih. Spodbujali bodo vrstnike, da se aktivno vključujejo v aktivnosti krajevnih skupnosti oz. v aktivnosti društev, detektirali in odkrivali bodo njihove ideje, jih usmerjali ter jim skupaj z Občino Šentjur, RA Kozjansko, krajevnimi skupnostmi ter drugimi lokalnimi akterji, omogočili podporo pri realizaciji njihovih idej.

 

V ta namen, se zadnji vikend v marcu (sobota in nedelja - 28. in 29. marec), organizira srečanje in priprava BODOČIH lokalnih mladinskih promotorjev za delo z vrstniki v občini.  V mrežo bodo vključeni mladi iz posameznih krajevnih skupnosti, ki se bodo med sabo povezali ter si pomagali pri spodbujanju mladinskih aktivnosti in lastnem delovanju v okolju.

 

Vabimo vse, ki se vidijo v vlogi mladinskega promotorja in to želijo postati, da nas kontaktirajo na e-naslov lara.zmaher@ra-kozjansko.si  ali tel: 747 13 02.

 

Na dvodnevni pripravi in srečanju BODOČIH mladinskih promotorjev bomo:

-       predstavili projekt »Izboljšaj svojo lokalno skupnost«,

-       spletli vezi in poznanstva, ki bodo pripomogla k povezovanju in skupnemu delovanju mladih v občini,

-       razdelali kdo so mladinski promotorji (lokalni promotor kot del velike slike, oblikovanje osebne in skupinske vizije lokalnega promotorja, prednosti/pomanjkljivosti, naloge, zahteve),

-       lokalni promotor kot iskalec posameznikov z dobrimi idejami (razjasnitev osnov, kaj je ideja, atributi dobre ideje, proces od ideje do uresničitve, uresničitev idej, vloga lokalnega promotorja v procesu, promocija),

-       oblikovanje kodeksa lokalnih promotorjev in njegova uporaba na terenu,

-       pripravili nabor znanj in veščin, ki jih potrebujejo mladinski promotorji za svoje delo v lokalni skupnosti in jih bomo v prihodnosti omogočili mladinskim promotorjem.

  

Aktivnosti se financirajo v okviru projekta »Izboljšaj svojo lokalno skupnost«, ki ga izvaja RA Kozjansko in je sofinanciran s strani Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: »Evropa investira v podeželje« in Programa razvoja podeželja 2007-2013.

 

Nazaj
SHIFT + A