Muzejska noč v Šentjurju

V okviru Poletne muzejske noči so se v soboto, 20. 6. 2009, vrstile prireditve po vsej Sloveniji, vrata muzeja Zakladi Rifnika so bila med 21. in 23. uro, za obiskovalce odprta tudi v Šentjurju. Poskrbljeno je bilo tudi za spremljevalni program, ki ga je pripravil Študentski klub mladih Šentjur.
 
Organizatorji, Razvojna agencija Kozjansko s Turistično informacijskim centrom Šentjur in v sodelovanju s Študentskim klubom mladih Šentjur ter Javnim skladom za kulturne dejavnosti, območno izpostavo Šentjur, so poskrbeli, da je Muzejska noč potekala prvič tudi v Šentjurju.
 
Vreme na splošno vsem prireditvam v soboto ni bilo najbolj naklonjeno, zato se je najprej predvideni spremljevalni kulturni program, ki je bil načrtovan v atriju muzeja, prestavil v prostore sejne sobe RA Kozjansko.
 
Vrata muzeja Zakladi Rifnika so se za obiskovalce odprla ob 21. uri in vstop je bil prost do 23. ure. V tem času je bila v zgornjih prostorih na ogled inštalacija, ki so jo pripravili predstavniki ŠKMŠ, z vodjem projekta, Vidom Slano, na čelu.
Na razstavi so bili predstavljeni izdelki, ki so nastali v okviru delavnice z naslovom Recikliranje ljubi kulturo, glavna atrakcija pa je bila inštalacija, ki je pravzaprav 3D vizualizacija logotipa, ki je nastal za potrebe zaključne prireditve delavnic.
Logotip predstavlja reciklirano srce, ki ljudi opominja, da se ne reciklira samo odpadkov, temveč lahko recikliramo, spremenimo in s tem izboljšamo ali pokvarimo tudi umetnost in/ali kulturo nasploh, s tem ko ji dodamo sami sebe.
Poleg razstave in inštalacije so gledalci videli tudi projekcijo novega kratkega igranega filma, ki so ga posneli v ŠKMŠ.
 
Muzejsko zbirko in razstavo si je ogledalo približno trideset obiskovalcev, predvsem pa je za pozdraviti novo prireditev s kulturnim pridihom, za katero upamo, da bo postala tradicionalna in kot taka vsako leto bolj prepoznavna in tudi obiskana.
Nazaj
SHIFT + A