Mednarodna mladinska izmenjava med Francijo in Slovenijo: »Grab a ball and make friends«

Letos maja, Občina Šentjur prvič organizira mladinski projekt med Francijo in Slovenijo, mesti Saint Florent sur chers in Šentjurjem. Projekt sofinancira Evropska komisija v okviru programa »Mladi v akciji«, ki ga v Sloveniji izvaja MOVIT Nacionalna agencija MLADINA.
 
Med 17. in 24. majem bo v Šentjur prišlo 15 mladih francozev, ki bodo skupaj z lokalno mladino sodelovali na projektu »Grab a ball and make friends – Zgrabi žogo in spoznaj prijatelja«.
 
Namen projekta je povezati mlade obeh mest, da se spoznajo in pričnejo sodelovati ter v prihodnosti sami iniciirajo mladinske projekte in projekte, ki bodo povezali mesti na družbenem, kulturnem in gospodarskem področju.
 
 
Glavni temi projekta sta šport in multimedija. Mladi bodo s pomočjo športa in aktivnosti na prostem razvijali veščine delovanja v timu, vodenja in odločanja ter skrbi za drugega. Spoznavali bodo kulturo in navado drugega ter se učili sprejemati in spoštovati različnost; Poleg aktivnega športnega udejstvovanja in druženja bodo razmišljali o karakteristikah dobrega športnika in vlekli vzporednice z aktivnim državljanom. Kdo je aktiven državljan in kakšne so njegove karakteristike.
 
S skupnim multimedijskim delom (multimedijske delavnice v sklopu katerih bo skupinica dokumentirala aktivnosti na projektu) bodo pripravili kratek filmček o skupnih aktivnostih in mlade na obeh straneh informirati o priložnostih in možnostih povezovanja različnih kultur ter spodbudili tudi mlade iz Nemčije, da se pridružijo povezovanju.
 
Nazaj
SHIFT + A