LAS od Pohorja do Bohorja uspešna na javnem razpisu



 

Lokalna akcijska skupina "Od Pohorja do Bohorja", ki pokriva območje občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje in Zreče, je bila uspešna na javnem razpisu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za izbor LEADER območij.

 

LAS "Od Pohorja do Bohorja" je nastal skozi sodelovanje, ki se je ob strokovnem vodenju s strani RA Kozjansko razvijalo na podlagi skupnega Programa razvoja podeželja in krepilo skozi izvajanje različnih skupnih projektov s ciljem prispevati k hitrejšemu in celovitemu razvoju podeželja.

 

LAS "Od Pohorja do Bohorja" je s tem, ko je bila izbrana za LEADER območje, pridobila pravico do črpanja sredstev iz naslova ukrepov iz 4. osi Programa razvoja podeželja, za kar je Slovenija za programsko obdobje 2007-2013 namenila skoraj 34 milijonov evrov. Natančen obseg sredstev za posamezni izbrani LAS bo MKGP določilo za vsako leto posebej. Za leto 2008 naj bi prišel sklep o dodelitvi sredstev v avgustu ali septembru. Sredstva, ki bodo LAS dodeljena v letu 2008, bo mogoče črpati do leta 2010. Vsaka LAS pa bo morala skupaj z vključenimi občinami in nosilci projektov zagotoviti še potrebna lastna sredstva za sofinanciranje izvajanja izbranih projektov, da bo mogoče izkoristiti dodeljena evropska sredstva.

 

Glavni namen ter cilj vseh LEADER LAS v Sloveniji je priprava in izvedba projektov za razvoj podeželja, temelječih na dejanskih potrebah in zmožnostih lokalnega okolja ter ob aktivni vlogi lokalnega prebivalstva.
 

Nazaj
SHIFT + A